Jambo lieve mensen!
Door: pattyvanhouwelingen
Blijf op de hoogte en volg Patty
02 Juli 2012 | Nederland, Sliedrecht
Mensen die ik op Facebook heb zullen het daar zien als ik een verslag plaats, maar heb je nou geen Facebook en wil je een mailtje krijgen als ik een blog plaats, dan moet je even links onderin je emaildres invullen bij: blijf op de hoogte.
Nog 58 dagen en dan vertrek ik voor 5 maanden naar Kenia. Wat een avontuur! De tijd gaat ook zo snel, herinner me nog goed dat het nog 9 maanden was, toen 4 maanden en nu nog maar 2 maanden! En wat een geregel komt daar allemaal bij kijken zeg! Pfoe.. Onder andere: stageplek, stagebegeleiding, accomodatie, vaccinaties, visum, vlucht, stageplek in Nederland, heel veel schoolzaken, mailtjes, belletjes en veel frustratie: maar het is het allemaal waard! Hopen we dan maar ;-).
Ik ga voor mijn opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening stage lopen bij het Jua Rescue Centre in Watamu, Kenia. Zij hebben twaalf crisisplekken voor meiden van 0 tot 18 jaar die door de Keniaanse Kinderbescherming uit huis zijn geplaatst. Denk aan kindermishandeling/misbruik, prostitutie, gedwongen huwelijken en ongewenste tienerzwangerschappen.Een deel van deze meiden heeft al een baby of is zwanger. Inderdaad, heftige dingen die ik zal gaan zien en meemaken. Dit opvanghuis is opgericht door een Nederlandse vrouw die daar ook dag en nacht werkt, Nelleke. Toch fijn om soms gewoon Nederlands met haar te kunnen praten en mijn ervaringen met haar te delen.
Ik ga verblijven in een guesthouse, Guesthouse Beachview. Ja zeezicht inderdaad want Watamu ligt aan de kust! Zoek Watamu maar eens op bij Google, dan snap je denk ik wel waarom ik (onder andere) daarheen wil ;-). Ik heb daar mijn eigen slaapkamer en badkamer, een gedeelde keuken en gedeeld balkon met beachview! Het is ongeveer 5 minuten lopen naar het strand, 10 minuten lopen naar mijn stageplek en ook vlakbij winkeltjes en restaurantjes.
Klinkt allemaal prima, nu nog gaan beleven!
Ik ga alleen, wat al helemaal een avontuur zal gaan worden. Ik zal heel veel over mezelf gaan leren en veel zelfstandiger worden. Natuurlijk zal ik mijn gezin, familie, vriendinnen en vrienden en speciaal natuurlijk mijn lieve vriend Tomas gaan missen. Maar ik ben erg nuchter ingesteld zoals velen zullen beamen ;-). Mensen die mij goed kennen weten dat ik dit al heel lang wil en dat geef ik dus niet zomaar op. Natuurlijk zal ik het moeilijk krijgen en mensen missen, maar van iemand missen ga je niet dood zeg ik altijd maar! En mijn ouders en zusje komen langs en Tomas als het goed is ook dus dat is helemaal super!
Nou ik ga er maar een eind aan breien, want ga zo mijn ticket ophalen bij het reisbureau. Eerst nog 4 weken werken, dan nog samen genieten op Kos en dan nog anderhalve week tot mijn vertrek! Ik vind het superleuk als jullie mij volgen en vergeet vooral niet te reageren op mijn blogs he, dat vind ik alleen maar heel erg leuk!
Dikke kus Patty
02 Juli 2012 - 16:07
Rick Van Dijk:
Super om je belevenissen in Kenia te volgen. Stoere onderneming man! -
03 Juli 2012 - 13:27
Vul Hier Je Naam In.:
Vul hier je reactie in...lieve Patty, geweldig om je tijdens je stage te volgen, zo zijn we toch een beetje bij je, veel succes -
03 Juli 2012 - 13:28
Anouk V Houwelingen:
Ga je missen zussie! -
05 Juli 2012 - 15:47
Tomas:
Ga je missen lief maar jij red je wel in Kenia. Wil zeker langs komen en proberen op je verjaardag dan ben ik je grote cadeau en kunnen we samen op safari -
06 Juli 2012 - 04:04
Walter & Caroline :
Wat een lef en wat een top avontuur ga je tegemoet. Wij zijn nu al trots op je en gaan je natuuuurlijk volgen
Liefs Walter & Carolne XXX -
06 Juli 2012 - 10:52
Nelleke Hols:
Hoi Patty,
Ik vind het moedig dat je alleen een verre stage gaat doen.Je zult ervaren dat je in een totaal andere wereld terecht komt.Met mooie en minder mooie kanten.Maar een ding is zeker je zult een grote levenservaring opdoen.ik zal er alles aan doen om je een leerzame leuke stagetijd te bezorgen.Ik wens je nog veel succes met de voorbereidingen.Tot gauw
Jua Rescuecenter -
14 Augustus 2012 - 17:08
Harry,Petra,Kevin En Inge.:
Hoi Patty,
Harstikke stoer vinden we het. Heb wel meer mensen horen zeggen dat ze een buitenlandse stage gaan doen maar vervolgens doen ze het dan toch niet. Jij wel!! Gaaf.
Groetjes
Harry,Petra,Kevin en Inge. -
27 Augustus 2012 - 11:30
Rachelle:
Ik vind dit HELEMAAL GEWELDIG natuurlijk!! Ben stiekem een beetje jaloers op je hoor, ik mis Africaaa :)
Ga maar heel veel genieten en ook nog wat leren ;p Ik zit nu al op het puntje van mijn stoel om je eerste "Afrikaanse verhaal" te lezen!! Goeie reis meid en succes met afscheid nemen!! xx