Karibu Kenya
Blijf op de hoogte en volg Patty
02 September 2012 | Nederland, Sliedrecht
Ik zit dit blog te schrijven op het balkon, met een flesje wijn en nootjes. Best aan het genieten dus! Maar ik zal even bij het begin beginnen.
Op Schiphol heb ik met mijn afscheidscomité nog even wat gedronken na het inchecken. Daarna kwam het afscheid, wat best moeilijk was. Gelukkig had ik waterproof mascara opgedaan, want er vielen best wat traantjes, anders was ik een soort panda geweest. Daarna nog even een lekker Big Mac menu op en toen was het alweer tijd voor de boarding. Het vliegtuig zat maar half vol en ik had dus drie stoelen voor mezelf!! Waardoor ik natuurlijk een erg fijne vlucht heb gehad, zelfs nog een paar uur languit liggen slapen dus ging erg snel. De overstap, waar ik best wel zenuwachtig voor was, was eigenlijk erg simpel.
Eenmaal aangekomen in Mombasa om 09:30 werd ik opgehaald door Everlyne (van Kenya Xperience) en de chauffeur James. Na anderhalfuur kwamen we aan in Kilifi, mijn verblijf voor de eerste 2 dagen. Na een paar uur gerust te hebben, kwam Everlyne me weer ophalen en hebben we door Kilifi gelopen, wat gedronken en een nieuwe simkaart gekocht. sAvonds heb ik wat gegeten met de Nederlandse oprichtster van Kenya Xperience, Cocky. Ik heb dus voor 5 maanden een nieuw, Keniaans nummer (dat is goedkoper): +31702017620, mocht je me een smsje willen sturen!
Tweede dag heb ik een introductie cursus taal en cultuur gehad. Spreek al bijna vloeiend Swahili joh ;-)! Toen met Everlyne mijn eerste Keniaanse maaltijd op: chapati (soort hartige pannenkoek) met bonen. En jahoor; dat eten ze hier als echte Afrikanen natuurlijk met hun handen dus hoppatee, handen in de bonenprut, stukje chapati erbij en eten maar! Nog best lekker ook. Daarna nog naar het strand geweest waar we heerlijk hebben gezeten.
Volgende dag gingen we naar mijn verblijfplaats voor de komende 5 maanden: Watamu. De weg ernaar toe was mooi: erg groen, veel palmbomen, maïsveldjes, modderhutjes. Na de koffers in mijn guesthouse te hebben gedropt zijn we kennis wezen maken op mijn stage! Nelleke (Nederlandse vrouw) is de oprichtster van het Jua en echt een schat van een mens. Ze heeft al een paar projecten verzonnnen waar ik zeker mee aan de slag kan en me erg leuk lijkt. Erg hartelijk ontvangen dus, voel me erg welkom dus dat is erg fijn! Kreeg gelijk al baby's op mn arm dus dat komt wel goed haha! De dag ervoor was er een baby geboren, of ik mee wilde naar de dokter om hem te wegen en dergelijke. Natuurlijk wilde ik dat! En zo was mijn eerste ervaring met het keniaanse 'openbaar vervoer' een feit: in de tuktuk ermee! Dat is een ervaring opzich haha, zal er nog wel eens een foto van maken als ik er weer in zit. Eenmaal in de kliniek wist ik niet wat ik zag joh... zo anders dan in Nederland, dat valt gewoon niet te beschrijven.
Het hele leven is hier zo anders, dat moet je eigenlijk gewoon zien en beleven want het is in woorden gewoon niet uit te drukken! Vandaag Watamu een beetje verkent en lekker naar het strand geweest, was heerlijk weer vandaag. Lekker pasta gekookt en straks nog een filmpje kijken en dan lekker vroeg slapen, morgen fit zijn voor de eerste dag stage! Heb er zin in!
Al met al gaat het dus helemaal prima met me. Het is nog wel even wennen hoor; gang van zaken, leven, eten, hygiene, mensen; allemaal zo anders dan in Nederland. Maar dat went ook weer wel en we zitten tenslotte wel in Afrika! Red het ook nog prima in mijn eentje; slippers aan, rugzak op en verkennen die handel. Lekker lezen, filmpje kijken, koken. Dinsdag komt er een ander Nederlands meisje vrijwilligerswerk doen in een weeshuis in Watamu en die verblijft bij mij in het hotel dus dat is erg gezellig. Toch wel leuk om je ervaringen te delen en is samen te kunnen eten en wat doen.
Nou ik heb wel weer lang genoeg gepraat, zou nog wel meer kunnen vertellen maar dat doe ik een andere keer wel anders worden jullie ook zo moe van al die verhalen.. ;-)
Kwaheri!!