Nakupenda Kenya
Blijf op de hoogte en volg Patty
04 November 2012 | Kenia, Watamu
Bedankt weer voor de leuke reacties op m’n vorige blog, blijf vooral reageren want dat is heel leuk om te lezen . Zit er alweer ruim 2 maanden, de tijd vliegt! Mijn ouders en Anouk zijn alweer ruim een week thuis, de tijd samen ging veel te snel! Was heel erg leuk met z’n 4e en vind het super dat ik ze het Kenia gevoel mee heb kunnen geven.
De safari was super, weer mooie dingen gezien en meegemaakt. Zal de hoogtepunten even op een rijtje zetten:
- De eerste nacht (al is dat misschien eerder een dieptepunt, Anouk herinnert het zich vast ook nog erg goed haha). Ik en Anouk sliepen midden in Tsavo West in een soort stenen huisje waar de voorkant met twee lagen tentdoeken dicht geritst moest worden. Het begon al toen de binnenkant niet goed dicht kon omdat de rits kapot was en er dus maar een doek dicht kon en dus de koffers er maar tegen aangezet zodat hij wel dicht was. Later op de avond zag ik opeens wat in de klamboe (ik had een kaars aangezet). Was het een hele grote duizendpoot die lekker bij mij in bed kroop…. Nou Anouk ook wakker en ja wat doe ik met dat ding want ga de deur niet opendoen. Dus maar door de wc gespoeld. Later die avond sprong er opeens wat op het dak, het leek wel of er een stelletje bavianen tikkertje aan het spelen waren. Ik was echt bang dat het de voortent open kon maken en opeens in onze kamer zou staan. Wat waren ik en Anouk bang zeg… en dan ben ik natuurlijk de grote zus die alles mag regelen en Anouk mag geruststellen maar ik scheet zelf ook bijna in m’n broek. Toen zat er nog een spin op de klamboe, een duizendpoot op de muur en een grote hagedis op de muur. Ondertussen was er nog steeds wat op het dak aan het lopen. Je moet je voorstellen dat er geen hekken om de lodge zijn en je dus echt midden in de wildernis zit, en dat de stroom er van 23:00 tot 05:00 werd afgehaald waardoor zich dit alles bij kaarslicht en een zaklamp afspeelde. Moet ik er nog bij vertellen dat ik geen oog heb dichtgedaan? Heb letterlijk elk kwartier voorbij zien komen en ben nog nooit zo blij geweest toen het 06:00 was, het licht was en ik mijn bed uit kon!
- Een grote groep wilde honden gezien, die erg zeldzaam zijn en wat dus best bijzonder was.
- Wakker worden met uitzicht op de Kilimanjaro.
- Leeuw
- Paringdans en het paren van struisvogels.
- Een groep van zo’n 300 buffels waar we door heen reden.
- Voi wildlife lodge, een hele mooie lodge met een waterpoel waardoor je de olifanten, zebra’s en waterbokken in de voortuin hebt.
- En het absolute hoogtepunt: het luipaard! Deze stond bovenaan ons to see lijstje en wat ons vorig jaar in 4 weken niet was gelukt, lukte ons nu wel op de derde dag. En hoe.. Velen zullen het al wel gehoord hebben maar wat was dat een avontuur zeg.. Want wie kan er nou zeggen dat ze zijn aangevallen door een luipaard? Nou, wij dus! Ik kijk altijd achterom als we ergens vandaan rijden, want het gaat mij niet gebeuren dat we ergens wegrijden en achter me loopt iets wat we heel graag willen zien. Zo ook deze keer, en jahoor, daar was hij: het luipaard! Wij achteruit met die auto, en eerst een paar seconden genoten van dit prachtige dier. Veel langer de tijd of de tijd om foto’s te nemen kregen we niet, want opeens komt hij op de auto aflopen. Gelukkig was mijn zusje gelijk zo helder om het raam dicht te doen, want opeens sprong hij half tegen de auto aan! Wij gillen natuurlijk en de chauffeur/gids ook haha, en het luipaard bleef maar bij de auto en volgens mij reed de chauffeur er nog een keer tegenaan ook. Toen liep het luipaard weg en er was iets niet goed met hem, hij zwalkte weg en gedroeg zich er raar. Het is sowieso raar dat een luipaard op de auto afkomt, ze zijn meestal erg schuw en normaal had hij zodra wij hem hadden gezien, weggelopen in de andere richting of gewoon blijven liggen. De gids zei dat hij misschien gebeten was door een giftige slang en zich daardoor zo raar gedroeg, wat inderdaad wel een logische verklaring is. Of misschien gewoon geïrriteerd, zijn dag niet, ziek? We zullen het nooit weten. Dit was nog maar een jong luipaard, waar we achteraf misschien wel geluk mee hebben gehad haha! Het was wel geweldig zeg, we raakten er maar niet over uitgepraat en stonden stijf van de adrenaline haha. Terug in de lodge eerst maar een drankje gedaan op deze geweldige ervaring!
Ook heb ik ze natuurlijk het Jua laten zien waar ze erg van onder de indruk waren. Anouk zat lekker met baby Christien op schoot waar ze natuurlijk geen genoeg van kreeg! Ook hebben ze mijn hotel en kamer gezien, Watamu zelf gezien en hebben we lekker 2 dagen gerelaxed bij hun hotel en zijn we gaan eten bij de Comeback. Ik vond het super met jullie!
Bij het Jua is ook alles goed, is een nieuw meisje geplaatst die nu ook naar school gaat. Twee meiden gaan de hele week naar een gewone school en drie meiden gaan in de middag naar de naaiopleiding. Het is zo leuk om ze blij te kunnen maken met leuke, kleine activiteiten zoals naar het strand gaan, armbandjes maken, puzzelen, tekenen. Ze hebben eigenlijk natuurlijk een puberleeftijd en vele zijn al moeder, maar dat soort dingen vinden ze superleuk om te doen. Dat kan ik me in Nederland echt niet voor stellen.. Komt denk ik ook deels omdat ze hier natuurlijk niet opgroeien met de Bart Smit en Intertoys om de hoek, zodat ze al deze dingen nog niet kennen. Naar het strand gaan is voor hun echt een uitje, en dat probeer ik dan ook elke week met ze te doen. Als ik vraag: you wanna go to the beach? Dan gaan de heupen los hoor, want jaaa dat willen ze wel! Erg leuk om ze te zien genieten op het strand. En als er irritante jongens op het strand lopen die een beetje interessant lopen te doen, dan zijn het ook echt ‘mijn’ meiden hoor, pas dan maar op want dan kan je het krijgen hoor haha!
Het leven hier in Kenia is zo ontzettend anders dan in Nederland. Alles kan hier, en dat is zo fijn en zorgt ook voor hilarische momenten. Als ik straks weer thuis ben zal ik weer zo moeten wennen aan het over organiseerde Nederland. Mensen in Nederland mis ik wel, maar Nederland zelf? Alleen een broodje kroket/frikandel speciaal/kapsalon misschien haha .
Heb weer even een rijtje met grappige en leuke dingen:
-Sta je in de Comeback, zit er opeens een aapje binnen! Zie je het voor je, een wilde aap die even een kijkje komt nemen in een discotheek in Nederland haha?
-We vroegen ons af wat er zou gebeuren als de stroom en de generator in de Comeback uitviel, nou daar kregen we gisteren antwoord op: pikkedonker dus! Gelukkig ging na een halve minuut de generator weer aan want anders sta je daar.
-De stroom valt hier om de haverklap uit, dit weekend helemaal. Vanmiddag uren geen stroom en het is hier om 18;30 pikkedonker, en dan gebeurt het natuurlijk meestal. Als je onder de douche staat, op de wc zit, aan het koken bent.. Koken in het donker wordt lastig dus daar heeft Charlotte wat voor: een hoofdlamp. Daar sta je dan met je hoofdlamp te koken.. Zo gelachen!
-Vorige week Nelleke helpen verhuizen en dat doen ze hier iets anders dan bij ons.. gewoon alles in de tuktuk ermee! Koelkast, bed, bank hoppa zo in de tuktuk. Hilarisch!
- Je hoeft er hier nooit bij na te denken wat je aandoet, is gewoon altijd warm! Heerlijk is dat, om elke dag je slippers aan te kunnen. Met werken, met stappen, met alles.
-Charlotte zit sinds 2 weken ook bij mij in het hotel en er is sinds vorige week nog een Nederlandse vrijwilligster bijgekomen, Floor, dus we zitten nu met 4 meiden in het hotel. Gezellige boel ;)!
Is wel een heel lang verhaal geworden zeg! Zijn jullie weer op de hoogte van al mijn avonturen hier ;). Met mijn volgende blog zal Tomas hier zijn, want die komt 17 november aan!! Kan niet wachten!
Dikke kus
04 November 2012 - 20:32
Anouk:
Wat een leuke blog heb je weer! Vooral het eerste stuk over ons avontuur in de nacht natuurlijk.. Kan er nu wel om lachen, (Toen op dat moment kon ik wel janken).
En met dat luipaard natuurlijk.. Je kan 'op ons afgelopen' wel veranderen in op ons afgerend!!
Haha wat waren we toen geschrokken hè!
hoop dat je met tomas ook zulke leuke en spannende dingen gaat mee maken!
Kus je zusje -
05 November 2012 - 20:43
Walter En Caroline :
Wat een bizarre belevenissen, heerlijk!
De luipaard is vast een schizofreen verstandelijk beperkt beest wat dacht bij al die zorg types hij wel kon aankloppen...... gaan jullie een beetje krijsen en hem buiten sluiten, een beetje jammer voordat beest.
Misschien is het goed als Thomas komt dat je wat pampers voor hem klaar leg, zal het wel in zijn broek doen met al die enge beesten in je huis/tent.
Je ouders en zus hebben we natuurlijk al gesproken en alle foto's gezien ze raakten niet uitgepraat over hoe heerlijk het was om samen met jou daar te zijn.
Fijn om dus weer wat van je te lezen wij verheugen ons op je volgende blog.
Liefs, knuffel en kussie Walter & Caroline
05 November 2012 - 21:10
Rachelle:
Leuuukkk weer! ;D -
09 November 2012 - 20:14
Alice:
Hallo patty , heerlijk om over al je avonturen te lezen, het lijkt bijna of ik er zelf bij ben. Nog een weekje wachten en dan is Thomas er en gaan jullie vast ook allerlei avonturen beleven. Ben nu al obenieuwd wat jullie allemaal gaan beleven . Ik zal het vast op je volgende blog weer lezen, daarbij vergeleken hebben wij hier een saai / geordend leven. Werkse en geniet ervan. Groetjes Adrie en alice xxxxxx